Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De regels

 1. De golfbaan bestaat uit 18 holes en op een aantal holes staan marshals (herkenbaar aan het appelgroen shirt) om jullie te begeleiden. De marshal is verantwoordelijk voor de veiligheid van spelers en omstanders en houdt toezicht. Jullie dienen aanwijzingen van de marshal dan ook prompt op te volgen. Degene die de aanwijzingen niet opvolgt kan worden gediskwalificeerd.
 2. Door een shotgunstart wordt er gelijktijdig gestart om 12.00 uur.
 3. De spelvorm is een teamwedstrijd met een variatie op Texas Scramble. De teamcaptain telt het aantal slagen van het team op de scorekaart. Uitleg volgt op wedstrijddag door de wedstrijdleiding en kunnen jullie lezen op de website onder het hoofd Texas Scramble.
 4. Er moet alleen gespeeld worden met speciale shortgolf wedstrijdballen. Deze bal vliegt ongeveer een derde van een normale golfbal maar is veiliger, lichter en blijft drijven.
 5. Elke deelnemer krijgt drie ballen van de organisatie. Als men meer ballen nodig heeft, zijn deze via de teamcaptain te verkrijgen tegen berekening van € 1 per bal.
 6. Wanneer er toch wordt gespeeld met een andere bal dan voorgeschreven vindt diskwalificatie van de speler plaats.
 7. Denk om de flora en fauna, bevindt de bal zich hierin dan moet je droppen op het gras zo dicht mogelijk bij het punt waar de bal het perk is in gegaan zonder strafslag, dus een vrije drop.
 8. Wanneer de bal op of over de straat belandt dan is dat “out of bounds”; je slaat vanaf de originele plaats een nieuwe bal +1 extra strafslag. De stoep/fietspad is wel in de baan maar geeft een vrije drop.
 9. De heren mogen alleen met ijzers spelen vanaf ijzer 5 en hoger + putter.
 10. De dames mogen vanaf (houten) 5 en hoger spelen + putter.
 11. Per team wordt er 1 scorekaart gebruikt. Bij terugkomst bij Q-Beach levert de teamcaptain de scorekaart van zijn team in bij de wedstrijdtafel in, voorzien van het totaalaantal slagen en handtekening van de teamcaptain. 
 12. De bal mag door de baan “geplaatst” worden (max. 10 cm) alleen op de fairway.

Opmerkingen:

 • Er zijn auto’s ter beschikking gesteld door Gebr. Haaker – FIAT te Badhoevedorp en door VOLVO Auto Svala te Badhoevedorp; deze worden gebruikt om jullie te verplaatsen van hole 11 naar hole 12. 
 • Neem een kleine draagtas mee en geen trolley dit i.v.m. ruimte in de auto’s.
 • Na hole 11 lopen  jullie naar Barnhoorn Vermeer Makelaars. Daar staat op de parkeerplaats een AUTO om het team te verplaatsen naar hole 12.
 • Wanneer er onduidelijkheid is over bepaalde regels: gebruik jullie gezond en sportief verstand of neem  contact met de wedstrijdleiding.

Algemeen:

 • Voor dit toernooi gelden de golfregels van de NGF, met uitzondering van lokale regels. 
 • De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor, afhankelijk van de omstandigheden, aanvullende regels op te stellen. 

Iedere speler speelt voor eigen rekening en risico en de organisatie sluit elke aansprakelijkheid uit. Marshals en bestuur zorgen voor een zo veilig mogelijke situatie door de baan. Jullie dienen de aanwijzingen en regels strikt na te komen.