De regels

 1. De golfbaan bestaat uit 18 holes en op bijna alle holes staan marshals (herkenbaar aan het appelgroen shirt) om jullie te begeleiden. De marshal is verantwoordelijk voor de veiligheid van spelers en omstanders en houdt toezicht. U dient aanwijzingen van de marshal dan ook prompt op te volgen. Indien u deze aanwijzingen niet opvolgt kunt u gediskwalificeerd worden.
 2. Door een shotgunstart wordt er gelijktijdig gestart om 11.30 uur.
 3. De spelvorm is een teamwedstrijd met een variatie op Texas Scramble. U telt het aantal slagen van het team op de scorekaart. Uitleg volgt op wedstrijddag door wedstrijdleiding en kan u lezen op de website onder het hoofd Texas Scramble.
 4. Er mag alleen gespeeld worden met speciale shortgolf wedstrijdballen, deze bal vliegt ongeveer een derde van een normale golfbal maar is veiliger, lichter en blijft drijven.
 5. Elke deelnemer krijgt drie ballen van de organisatie. Als men meer ballen nodig heeft, zijn deze via de teamcaptain te verkrijgen tegen berekening van € 1 per bal.
 6. Wanneer er toch wordt gespeeld met een andere bal dan voorgeschreven vindt diskwalificatie van de speler plaats, hiermee benadeelt u uw team.
 7. Denk om de flora en fauna, bevindt de bal zich hierin dan moet men droppen op het gras zo dicht mogelijk bij het punt waar de bal het perk is in gegaan zonder strafslag, dus een free drop.
 8. Wanneer de bal op of over de straat belandt dan is dat “out of bounds”; u slaat vanaf de originele plaats een nieuwe bal +1 extra strafslag. De stoep/fietspad is wel in de baan maar geeft een free drop.
 9. De heren mogen alleen met ijzers spelen vanaf ijzer 5 en hoger + putter.
 10. De dames mogen vanaf (houten) 5 en hoger spelen + putter.
 11. Per team wordt er 1 scorekaart gebruikt. Bij terugkomst op de TVB worden deze scorekaarten per team bij de wedstrijdtafel ingeleverd, voorzien van het totaalaantal slagen en handtekening van de teamcaptain. 
 12. De bal mag door de baan “geplaatst” worden (max. 10 cm) alleen op de fairway.

Opmerkingen:

 • Er zijn auto’s ter beschikking gesteld door Gebr. Haaker – FIAT te Badhoevedorp en door VOLVO Auto Svala te Badhoevedorp; deze worden gebruikt om u te verplaatsen van:
  • hole 13 naar hole 14 (2 auto’s), 
  • hole 17 naar hole 18, 
  • hole 18 naar hole 1. 
 • Neem een kleine draagtas mee en geen trolley dit i.v.m. ruimte in de auto’s.
 • Na hole 13 loopt u naar Barnhoorn Vermeer Makelaars. Daar staat op de parkeerplaats een AUTO om u te verplaatsen naar hole 14.
 • Na hole 17 loopt u terug naar de parkeerplaats en daar staat een AUTO om u te verplaatsen naar hole 18.
 • Na hole 18 gaat u terug naar het parkeerterrein bij het Dorpshuis. U wordt per auto naar hole 1 gebracht.
 • Wanneer er onduidelijkheid is over bepaalde regels gebruikt u uw gezond en sportief verstand of u kunt contact opnemen met de wedstrijdleiding die voor u beslist.

Algemeen:

 • Voor dit toernooi gelden de golfregels van de NGF, met uitzondering van lokale regels. 
 • De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor, afhankelijk van de omstandigheden, aanvullende regels op te stellen. 

Iedere speler speelt voor eigen rekening en risico en de organisatie sluit elke aansprakelijkheid uit. Marshals en bestuur zorgen voor een zo veilig mogelijke situatie door de baan. U dient aanwijzingen en regels dan ook strikt na te komen.