De regels

 1. De golfbaan bestaat uit 18 holes en op bijna alle holes staan marshals (herkenbaar aan het appelgroen shirt) om jullie te begeleiden. De marshal is verantwoordelijk voor de veiligheid van spelers en omstanders en houdt toezicht. U dient aanwijzingen van de marshal dan ook prompt op te volgen. Indien u deze aanwijzingen niet opvolgt kunt u gediskwalificeerd worden.
 2. Door een shotgunstart wordt er gelijktijdig gestart om 11.30 uur.
 3. De spelvorm is pure strokeplay tot maximaal 10 slagenper hole. DUS U TELT EN NOTEERT ALLEEN HET WERKELIJK AANTAL SLAGEN OP DE KAART.
 4. Er mag alleen gespeeld worden met speciale shortgolf wedstrijdballen, deze bal vliegt ongeveer een derde van een normale golfbal maar is veiliger, lichter en blijft drijven.
 5. Elke deelnemer krijgt drie ballen van de organisatie. Als men meer ballen nodig heeft, zijn deze via jullie captain te verkrijgen tegen berekening van € 1,- per bal.
 6. Wanneer er toch wordt gespeeld met een andere bal dan voorgeschreven vindt diskwalificatie van de speler plaats, hiermee benadeelt u uw team.
 7. Naast de individuele score wordt er ook een teamscore berekend. Om iedereen een kans te geven wordt er handicap (max 36) en ¾ verrekend. Bij ex-equo uitslagen wordt het principe van de beste laatste 9-6-3 holes gehanteerd.
 8. De bal moet worden uitgeholed. Men mag de bal NIET“geven”.
 9. Denk om de flora en fauna, bevindt de bal zich hierin dan moet men droppen op het gras zo dicht mogelijk bij het punt waar de bal het perk is in gegaan zonder strafslag, ofweleen free drop.
 10. Wanneer de bal op of over de straat belandt dan is dat “out of bounds” ofwel u slaat vanaf de originele plaats een nieuwe bal +1 extra strafslag. De stoep/fietspad is wel in de baan maar geeft een free drop.
 11. De heren mogen alleen met ijzers spelen vanaf ijzer 5 en hoger + putter.
 12. De dames mogen vanaf (houten) 5 en hoger spelen + putter.
 13. Per team worden er net zoveel scorekaarten gebruikt als er spelers zijn in het team. Bij terugkomst op de TVB worden deze scorekaarten per team bij de wedstrijdtafel ingeleverd, voorzien van het totaalaantal slagen en handtekeningen van de speler en marker. Dus GEENStableford of Handicapverrekening noteren alleen het werkelijk aantal slagen.
 14. Op hole 1 mag men maximaal drie keer slaan om de bal in de boot te slaan. Lukt dat met de eerste bal dan noteert u 1, lukt dat met de 2ebal dan noteert u 2en lukt dat met de 3ebal dan noteert u 3 Is het niet gelukt dan noteert u een 6. U maakt gebruik van een de golfbal die u door de marshal ter plaatse wordt verstrekt.
 15. De bal mag door de baan “geplaatst” worden (max. 10 cm) alleen op de fairway.

De NEARY’Sis op hole 4.

LONGEST DRIVE dames en herenis ophole 3

De LEARY is op hole 5, degene die na twee slagen het dichtst bij de vlag ligt wint een leuke prijs

Degene die ophole 1een “HOLE IN BOAT”slaat steunt daarmee een Badhoevedorps goed doel.

Degene die ophole 14een “HOLE IN ONE” slaat krijgt een prachtige prijs.

Opmerkingen:

 • Er zijn auto’s ter beschikking gesteld door Gebr. Haaker – FIAT te Badhoevedorpen door VOLVO Auto Svala te Badhoevedorp, deze worden gebruikt om u te verplaatsen van:
  • hole 13 naar hole 14 (2 auto’s), 
  • hole 17 naar hole 18, 
  • hole 18 naar hole 1, 
 • Neem een kleine draagtas mee en geen trolley dit i.v.m. ruimte in de auto’s.
 • Na hole 13 loopt u naar Barnhoorn Vermeer Makelaars. Daar staat op de parkeerplaats een AUTOom u te verplaatsen naar hole 14.
 • Na hole 17 loop u terug naar het bruggetje. Daar staat op de parkeerplaats een AUTOom u te verplaatsen naar hole 18.
 • Na hole 18 gaat u terug naar het parkeerterrein bij het Dorpshuis. U wordt per auto naar hole 1 gebracht.
 • Wanneer er onduidelijkheid is over bepaalde regels gebruikt u uw gezond en sportief verstand of, kunt u contact opnemen met de wedstrijdleiding die voor u beslist.:
  Harry Jagtman

Algemeen:

 • Voor dit toernooi gelden de golfregels van de NGF, met uitzondering van het hierboven vermelde. 
 • De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor, afhankelijk van de omstandigheden, aanvullende regels op te stellen. 

Iedere speler speelt voor eigen rekening en risico en de organisatie sluit elke aansprakelijkheid uit. Marshals en bestuur zorgen voor een zo veilig mogelijke situatie door de baan, U dient aanwijzingen en regels dan ook strikt na te komen.