BP-Zwart - StratenGolfToernooi 2016 - verslag

Stralend weer, fantastische sfeer en recordopbrengst van € 22.000,- bij StratenGolfToernooi Badhoevedorp 2016

Afgelopen zondag, 25 september 2016 zat alles mee voor de organisatoren van het jaarlijkse golftoernooi door Badhoevedorp. 1 hoofdsponsor, 20 holesponsors, 17 teamsponsors en een hele lange lijst aan bedrijven, instellingen en personen die het toernooi mede mogelijk hebben gemaakt door gul producten en diensten ter beschikking te stellen om te veilen of te verloten voor het goede doel.

 

BP-Zwart StratenGolfToernooi Badhoevedorp 201627 vrijwilligers die belangeloos hun vrije zondag hebben opgeofferd om op te treden als marshall bij een hole of als chauffeur in de door Fiat Gebr. Haaker beschikbaar gestelde auto's. Op sommige stukken moesten de deelnemers van de ene naar de ander hole worden vervoerd. En dan natuurlijk de 65 deelnemers die met groot plezier al golfend door het groen van ons mooie dorp zijn gelopen. Ze hebben de 18 holes in ruim vier uur volbracht.

De holes lagen er prachtig bij dit jaar. De gemeente Haarlemmermeer was zo vriendelijk het nieuwe maaibeleid even aan de kant te zetten. Sight Landscaping/Krinkels maaide daarop de afgelopen maand, als teken van goede wil, geheel gratis en voor niets, de fairways en de greens voor ons. Onder het wakend oog van bestuurslid John Bos werden de holes optimaal geprepareerd.
En dan zat het weer natuurlijk ook nog eens mee. De hele dag buiten zijn en golfen onder een strakblauwe hemel in een heerlijke warme nazomerzon, wat wil je nou nog meer?

Na terugkomst van de deelnemers op het clubhuis van de Tennisvereniging werd er dan ook vrolijk geborreld en volop nagepraat. De scorekaarten werden ingevuld, ondertekend en ingeleverd. Ondertussen werden de loten voor de loterij van de avond verkocht. Toen om half zes ruim 100 man aan de dis werden geroepen zat de sfeer er goed in. 

Door La Cantina (Corina van Dam, Hartger Pen en hun medewerkers) werden drie perfecte gangen geserveerd. Tussen de bedrijven door vond de loterij onder leiding van Wim Eweg plaats. Ruim 60 items, veelal beschikbaar gesteld door de lokale detailhandel, vonden een nieuwe eigenaar. 

BP-Zwart StratenGolfToernooi Badhoevedorp 2016Voordat de veiling zou losbarsten werden eerst de poedelprijzen en de prijzen voor de leary, de neary en de longest drives onder luid gejuich uitgedeeld. Het is helaas niemand gelukt op hole 14 een “hole in one” te maken. Daar stond toch wel een heel bijzondere prijs op. SvalaAuto Volvo bood een weekend rijden in een Volvo S90 (u weet wel van de reclame van Slatan) aan. Eén deelnemer, Menno Roozendaal (van team Parentix), presteerde het om de bal op hole 14 in één slag slecht 11 centimeter van de hole te plaatsen. Dat was voor SvalaAuto Volvo voldoende reden om de prijs aan hem uit te reiken.

BP-Zwart StratenGolfToernooi Badhoevedorp 2016De veiling stond dit jaar voor het eerst, na het afscheid van Dirk van Beusekom, onder leiding van Hennie van Zanten. Vol energie en enthousiasme klaarde hij deze klus uitstekend. Op de 27 kavels werd flink geboden. Klapstuk van de avond was wel de door Rob Smits beschikbaar gestelde E-bike die voor € 1.600,- werd verkocht. Ook kavels als: een uurtje flightsimulator, greenfeekaarten voor de Kennemer en voor de Hoge Dijk, maar ook de trainingspakken voor een heel team deden het heel goed. 

Na dit spektakel kreeg de penningmeester Carlo Vermeulen even de tijd om alles op een rijtje te zetten en de totaalopbrengst uit te rekenen.

Ondertussen konden de toernooiprijzen worden uitgereikt. Bij de dames won Sonja van Veen net als vorig jaar de titel. Jolanda Vaerenwijk werd tweede. De derde plaats was voor Marjo Splinter. Bij de heren won Rogier Dickmann, daar werd Max Eweg tweede en de derde plaats was voor Roderik Smits van Oyen.
De wisselbokaal voor het beste team ging dit jaar naar het team van de Lions Badhoevedorp. Rotaryclub Amsterdam Halfweg werd tweede en de derde plaats was voor het team van onze hoofdsponsor BP-Zwart. BP-Zwart zegde bij monde van Jochen van der Voort de organisatie toe het toernooi de komende drie jaar nog graag als hoofdsponsor te willen blijven ondersteunen. Deze mededeling werd met luid applaus beloond door alle aanwezigen. Wilt u de hele uitslag nog eens zien kijk dan op onze site via deze link.

BP-Zwart StratenGolfToernooi Badhoevedorp 2016Natuurlijk zijn er soms ook minder leuke zaken te melden. Voorzitter van het bestuur Wim Eweg heeft aangekondigd het rustiger aan te willen doen en terug te willen treden uit het bestuur. Langs de zijlijn zal hij wel zijn adviezen blijven aanbieden aan het bestuur. Secretaris Patrick Jansen sprak lovende woorden aan het adres van Wim Eweg en dankte hem voor zijn goede werk en bijzondere inzet. Hij wenste hem namens alle aanwezigen alle goeds toe in de toekomst. Bestuurslid Harry Jagtman overhandigde hem daarop een grote bos bloemen.

 

Het bestuur van Stichting van Badhoevedorp voor Badhoevedorp kon vervolgens bekend maken dat een recordopbrengst is gehaald van € 22.000,-. Een ongekend en fantastisch resultaat. Alle reden dus u dit te schrijven en u, of u nu sponsor, vrijwilliger of deelnemer bent, heel hartelijk te bedanken voor de steun die u ons heeft gegeven.

Wij kunnen nu de vrijwilligers en de bewoners van De Meerwende en De Schuilhoeve op 12 oktober a.s. in het zonnetje zetten. De vrijwilligers krijgen tijdens een feestelijke middag een leuke attentie aangeboden en voor de bewoners wordt een zogenaamde Quickviewer aangeschaft. Dat is een apparaat waarmee mensen die aan het bed zijn gekluisterd via kamerbrede projecties en geluid zintuigelijk worden geprikkeld.

Wij hopen volgend jaar natuurlijk ook weer op u te mogen rekenen.

Het bestuur.

WILT U ALLE FOTO'S BEKIJKEN?   KLIK DAN HIER

Media

Hoofdsponsor 2018

shell zwart logo plus 1800x303