De Regels

LOKALE REGELS

 1. De golfbaan bestaat uit 18 holes en op bijna alle holes staan er marshalls om jullie te begeleiden.

 2. Door een shotgunstart wordt er gelijktijdig gestart om 11.30 uur.

 3. De spelvorm is strokeplay tot maximaal 10 slagen per hole.

 4. Er mag alleen gespeeld worden met speciale shortgolf wedstrijdballen, deze bal vliegt ongeveer de helft van een normale golfbal maar is veiliger, lichter en blijft drijven.

 5. Elke deelnemer krijgt drie ballen van de organisatie. Als men meer ballen nodig heeft, zijn deze via jullie captain te verkrijgen tegen berekening van € 1,- per stuk.

 6. Wanneer er toch wordt gespeeld met een andere bal dan voorgeschreven vindt diskwalificatie van het toernooi plaats, hiermee benadeelt u uw team.

 7. Naast de individuele score wordt er ook een teamscore berekend. Om iedereen een kans te geven wordt er met handicap (max. 36) gespeeld en ¾ verrekend.

 8. De bal moet worden uitgeholed. Men mag de bal niet "geven".

 9. Denk om de flora en fauna, bevindt de bal zich hierin dan moet men droppen op het gras zo dicht mogelijk bij het punt waar de bal het perk is in gegaan zonder strafslag, ofwel een free-drop.

 10. Wanneer de bal op of over de straat belandt dan is dat "out of bounds" ofwel u slaat een nieuwe bal + 1 slag. De stoep is wel in de baan maar geeft een free-drop.

 11. De heren mogen alleen met ijzers spelen vanaf ijzer 5 en hoger + putter.

 12. De dames mogen vanaf (houten) 5 en hoger spelen + putter.

 13. Per team wordt er voor iedere deelnemer een scorekaart gebruikt. Bij terugkomst op de TVB worden alle scorekaarten per team bij de wedstrijdtafel ingeleverd door de captain, voorzien van het totaal aantal slagen en handtekeningen van de speler en marker. 

 14. Uitsluitend op hole 17 maakt men gebruik van een normale golfbal die door de marshall ter plaatse wordt verstrekt.

 15. Wanneer er op hole 17 een bal in het water wordt geslagen, moet u naar de droppingzone (bij de green) en speelt u daar verder met een softbal. LET OP: +2 slagen, u ligt voor 3 en gaat voor de 4e slag

 16. De bal mag "geplaatst" worden (max. 10 cm) alleen op de fairway.

--- 0 ---

 • De NEARYS zijn op hole 1 en op hole 11.
 • LONGEST DRIVE heren is op hole 2.
 • LONGEST DRIVE dames is ook op hole 2.
 • Hole 12 is de LEARY hole en de persoon die na twee slagen het dichtst bij de vlag ligt wint een prijs.
 • Hole 14 is een "HOLE IN ONE"

 --- 0 ---

Opmerkingen:
 • Er zijn drie auto's ter beschikking gesteld door Gebr. Haaker - FIAT - Badhoevedorp deze worden gebruikt om u te verplaatsen van hole 6 naar hole 7, en van holes 13 naar hole 14 en van hole 18 naar hole 1.
 • Neem een kleine draagtas mee en liever geen trolley dit i.v.m. ruimte in de auto’s.
 • Na hole 13 loopt u naar Café Het Hoekje. Daar staat een FIAT - HAAKER AUTO om u te verplaatsen naar hole 14.

Wanneer er onduidelijkheid is over bepaalde regels, kunt u contact opnemen met de wedstrijdleiding - John Bos 06-24 507500

--- 0 ---

Algemeen:

Voor dit toernooi gelden de golfregels van de NGF, met uitzondering van het hierboven vermelde. De wedstrijdleiding behoudt zich het recht voor, afhankelijk van de omstandigheden, aanvullende regels op te stellen. Iedere speler speelt voor eigen rekening en risico en de organisatie sluit elke aansprakelijkheid uit.

 

=== 0 ===

Hoofdsponsor 2017

shell zwart logo plus 1800x303